Luister live

Luister Radio Centraal online!


Download de app

Download de app!

zondag 25 september (vandaag)

maandag 26 september

Webgang


Redactie

Titel

Tekst.

Radioactief

27/03/2021De derde Antwerpse filosofienocturne

 Derde Antwerpse filosofienocturne

Zaterdag 27 maart zendt Radio Centraal van 19:30 tot 21:30 of bij nader inzien toch ietsjes later de derde Antwerpse filosofienocturne uit, in samenwerking met filosofiehuis Het zoekend hert en Universiteit Antwerpen.


Een team van filosofen ontpopt zich tot radiomakers met een eigen interpretatie van het thema van de Maand van Filosofie, ‘De natuur was hier’.

Centraal in het radio-event staat de hedendaagse beweging van rewilding en haar aspiratie om de wildheid op onze planeet te herwaarderen. Maar welke waarde heeft dat wilde voor de mens? Zijn we het wilde leven ergens verloren? Heeft het zin en is het überhaupt mogelijk om dat wilde weer een plaats te geven? Geprikkeld door dit soort vragen gaan de organisatoren op zoek naar wildheid in geest en lichaam, in mens en dier – in lucht, water, vuur en aarde. Radio Rewilding neemt je mee langs ongerepte oerbossen, verwilderde steden en coronawandelingen in de laatste overrompelde stukjes natuur in eigen land. Inclusief een passende soundtrack.

Tal van gastsprekers

De uitzending wordt gemaakt vanuit filosofiehuis Het zoekend hert in Berchem. Als gastsprekers ontvangen de filosofische radiomakers Eva Meijer (essayist van de Maand van de Filosofie 2021), René ten Bos (filosoof en antropoceen-auteur), Glenn Deliège (milieu- en landschapsfilosoof) en vele anderen.

Samenstelling en organisatie: Linde De Vroey, Ellen Gillard, Sanne Huysmans, Peter Visser, Herbert De Vriese, Jasper Van de Vijver.

https://hetzoekendhert.be/2021/03/radio-rewilding-maand-van-de-filosofie-2021/

https://www.maandvandefilosofie.nl/agenda/2021/3/27/radio-rewilding-derde-antwerpse-filosofienocturne

https://www.uantwerpen.be/nl/congressen/filosofienocturne/

Laatst bijgewerkt door iez op 26/06/2021.

Titel

Tekst.