Luister live

Luister Radio Centraal online!


WORD STEUNEND LID!

WORD STEUNEND LID!

dinsdag 23 juli (vandaag)

woensdag 24 juli

Webgang


Redactie

Wat is Radio Centraal?

Hersens en ritme ! Radio Centraal is sinds haar onstaan in 1980 onafhankelijk en niet-commerciëel. Dat laatste wil niet enkel zeggen "zonder reclame" maar ook zonder de plaatjes die u op alle andere zenders toch ook al hoort tot u er gek van wordt. Wij draaien geen dingen omdat die ons geld opleveren. Radio Centraal is ongehoord. Het wil de grenzen van het radiomaken niet enkel verkennen, maar ook verruimen. Op Radio Centraal bijgevolg - zonder reclame - een aanbod uit zeer diverse lagen van hoorbare geluidsfrequenties. Uit passie, aversie of nieuwsgierigheid. Niet enkel zeer uiteenlopende stijlen van muziek, ook andere golven uit een sonoor universum stralen wij uit over de stad. Innoverend, controversiëel, shockerend, avant-gardistisch, situationistisch experimenteren met geluid, dat doen we graag. Radio Centraal houdt niet van kant en klare standaardmaaltijden volgens vaste recepten. Wij bereiden liever zelf onze kost.

 

Kan u progamma maken bij Radio Centraal?

Jazeker, als u tenminste ongehoord originele voorstellen doet en uw maandelijkse medewerkersbijdrage betaalt, momenteel is dat 15€ per maand.. Het enige dat je verdient bij Radio Centraal is appreciatie en zonder twijfel een bende niet aflatende fans die je blijven achtervolgen tot in de donkerste kroegen en schoonste verdiepen van de stad. Elke medewerker betaalt een bijdrage om programma te kunnen maken. Daar komt dan nog bij dat je ook zelf de deur moet openduwen, je eigen rommel moet opruimen, de afwas moet doen, de WC moet doortrekken en telefonist(e) spelen. Radio Centraal is een project, geen bedrijf.

 

Welke kant kijkt Radio Centraal uit?

Radio Centraal is het er niet mee eens dat economische belangen bepalen wat er in de media komt, en de koers van onze politiek sturen. Daarom vult iedere programmamaker zelf zijn zendtijd met ongehoord geluid. En Radio Centraal wil lawaai maken. We zijn niet tevreden over hoe onze samenleving evolueert en raken slechts zelden geboeid door de debatten die vandaag worden gevoerd. Wij zeggen stellig: economie met de mens aan het roer, niet andersom. Economische druk op de media bedreigt de maatschappij. Als niet-commercieel medium acht Radio Centraal het nodig hard de andere richting uit te lopen.

De redactie brengt actualiteit die elders in het uniformiserend medialandschap niet, zelden of anders aan bod komt. Onze redactie is onafhankelijk. Er wordt niet van bovenaf bepaald wat wel of niet mag gezegd worden, zolang het maar ongehoord is, kritisch, onderbouwd, geverifiëerd. We zijn eigenzinnig en steeds op zoek naar vers vlees op de groentenafdeling. De nieuwsbulletins op Radio Centraal worden gebracht in het kader van diverse programma's die het elk op hun manier inkleuren. Nieuws over IT, biologie, metalurgie, poëzie,... andermaal ongehoord.

 

Wat hoort u op Radio Centraal?

Op elk moment van de dag een andere, verre, zelden geëxploreerde uithoek van het gigantische geluidsuniversum. Zo uiteenlopend dat quasi elke beschrijving afbreuk doet aan de diversiteit die ons station kleurt. Snuffel zelf wat rond in onze ongehoorde programmatie of beter nog: luister !

 

Hoe kan u Radio Centraal steunen?

Radio Centraal is sedert 1980 altijd financieel en inhoudelijk onafhankelijk kunnen blijven. Dat willen we zo houden, ook voor onze luisteraars. Heel veel reserve is er echter niet en ook wij vallen ten prooi aan stijgende kosten (en niet alleen aan energie...).

Verzeker mee ons voortbestaan en word steunend lid!

Optie 1

Stort € 5 per maand, € 60 per jaar of meer op BE87 7363 0227 4494 met de vermelding 'Steunend lid + e-mail adres'. Ook eenmalige giften zijn welkom.

Optie 2

Online via het platform Patreon via volgende link: klik hier of scan de QR-code.

 

Qr code patreon