Luister live

Luister Radio Centraal online!


Download de app

Download de app!

woensdag 10 augustus (vandaag)

donderdag 11 augustus

Webgang


Redactie

Titel

Tekst.

Radioactief

27/10/202040 jaar Radio Centraal: Atelier central / De Antwerpse Academie

 dinsdag 27 oktober — LEAP/DETACH (Vitja Pauwels, Hendrik Lasure, Casper Van De Velde): LP presentation — 20.30 u, Theaterzaal Het Bos

dinsdag 27 oktober — VIJAI PATCHINEELAM & FERNANDO TORRES: Plano B album launch — 00.00>01.30 u, Radiostudio, Bosbar

De decennialange samenwerkingen tussen dè Academie en dè Radio werpt op deze dinsdagavond weer heel wat creatieve vruchten af. De Koninklijke Academie besloot deze avond als verjaardagscadeau aan Radio Centraal te schenken, dikke merci daarvoor!

Aan de ene kant presenteert het trio LEAP/dETACH hun debuutalbum, dat ontstond in het kader van een 2-jarig onderzoek aan het Conservatorium van Antwerpen. Ze breiden hun akoestisch pallet uit met ad hoc gemanipuleerde klanken, wat aanleiding geeft tot uiterst verschillende facetten van muziek en geluid. Verwacht je aan elastische klanken die hoofdzakelijk geïmproviseerd zijn vanuit een minimalistische insteek, waarin live processing en sampling vaste gegevens zijn. Het academisch ensemble bestaat uit VITJA PAUWELS (gitaren en live processing), HENDRIK LASURE (piano en live processing) en CASPER VAN DE VELDE (drums, objecten en live sampling).

Aan de andere kant, om middernacht, presenteert ATELIER CENTRAL (woensdagavond programma) een project van VIJAI PATCHINEELAM (onderzoeker Koninklijke Academie), met diens vinyl release rond het archief van FERNANDO TORRES, de founding father van PLANO B, een platenwinkel annex epicentrum van de experimentele muziekscene in het Rio De Janeiro van de jaren 90… Deze release wordt in een live radioshow gegoten met de muziek van het album maar natuurlijk ook de nodige duiding.

Laatst bijgewerkt door Daniël op 22/10/2020.

Titel

Tekst.