Valse open source vertegenwoordiger pleit voor softwarepatenten in Europa
Bruce Perens, een van de gedreven open source verdedigers, maakt het publiek attent op een misleidende brief naar Europarlementariers. Die moeten binnenkort beslissen over het al dan niet invoeren van softwarepantentwetgeving in Europa. Die wet zou onafhankelijke europese softwaremakers in het defensief duwen tov de Amerikaanse multinationals die houder zijn van onoverzichtelijk veel patenten.
Volgens Bruce Perens werd een brief rondgestuurd waarin een zogezegde free software woordvoerder tekent voor softwarepatenten.
Perens publiceerde zijn commentaar op zijn website: http://perens.com/Articles/Taylor/
De oproep tot patentwetgeving werd trouwens ook ondertekend door de directeur van het Belgische Agoria; de multisector federatie van de technologische industrie. Daarmee lijken ook zij voorbij te gaan aan de vele onafhankelijke software programmeurs en KMO's in Belgie.

Etische SARS-onderzoeker
Een onderzoeker die werkt aan de bestrijding van het SARS virus heeft een opvallende aktie ondernomen. Hij wilde zich ervan verzekeren dat zijn bevindingen voor iedereen toegankelijk zouden zijn, en niet door een of andere firma kunnen gemonopoliseerd worden. Dus diende hij niet in eigen naam, maar via het onderzoeksinstituut een aanvraag in voor een patent, en zette de informatie over het SARS virus op een website zodat ze voor alle onderzoekers beschikbaar is.
Hij vindt dat een DNA volgorde een ondtdekking is, en geen uitvinding waarop je een patent kan nemen.

Studentenprijsje
De RIAA is begonnen met het vervolgen van overtreders. Daaronder ook individuele studenten, die als een soort voorbeeld moeten dienen om andere kandidaten af te schrikken.Wie niet het geld heeft om zich te laten verdedigen door een advokaat, ziet zich genoodzaakt om in te gaan op de minnelijke schikking. Zo hebben twee studenten ingestemd met het betalen van 12.000 dollar en meer om een rechtzaak vanuit de machtige RIAA te vermijden. Een van hen beweerde aangepakt te zijn voor "medeplichtigheid aan het mogelijk maken van illegaal kopieren" door het hebben van een zoekmachine op de school. Hij zei dat zijn zoekmachine voor eender welke zoekaktie kon gebruikt worden, niet alleen muziek maar ook andere bestanden.
Het internet als boemerang
Sommige popsterren hebben een status bereikt waarbij het hen niet veel meer kan schelen wat hun platenfirma en de showbizz wereld van hen denken. Dat geeft hen de mogelijkheid om zich in te zetten voor een of ander nobel doel. Andere popsterren laten zich gedwee voor de kar van de opname industrie spannen om die een lippendienst te bewijzen, al moeten ze hun eigen fans daarvoor beledigen. We herinneren ons vaag een hardrockgroep die zich leende voor een anti-napster campagne. Resultaat was dat fans afhaakten en er een schitterende parodie over hen gemaakt werd. Daarin werd hun woordvoerder als schraperig en niet al te intelligent voorgesteld.
Een nieuw geval is twijfelachtiger. Een bepaalde wereldberoemde popzangeres schrok er nooit voor terug om mensen tegen het hoofd te stoten, en ze wist het bovenal meestal om te buigen tot een commercieel voordeel. Mogelijk is het, bij het verschijnen van een nieuw album, voor haar interessant om eender welke media-aandacht te krijgen. Madonna werkte dus mee met een anti-piraterij campagne van de Warner Music Group. Daarvoor werd een namaak downloadbestand gemaakt dat voorgesteld werd als een gekopieerde nieuwe song van Madonna's komende album.
In plaats van de muziek bevatte die echter een door haar ingesproken scheldpartij: "What the fuck do you think you're doing"...
Het uitlokken van een misdaad combineren met een rechtstreekse belediging had dan ook onmiddellijk effect, en mobiliseerde een amalgaam van krakers. Zo werd haar website gekraakt en voorzien van een aantal even fraaie stukjes proza, aangevuld met echte onuitgegeven songs van haar komende CD.
Eveneens ontstond er een rage onder onafhankelijke muziekmakers die Madonna's scheldpartij gebruikten om een nummertje rond te breien. Er is zelfs een "boycot RIAA" t-shirt te winnen bij een wedstrijd om de beste Madonna-WTF...-track .


http://www.iriXx.org/madonna/
http://www.anti-dmca.org/mirror/irixx/madonna/alt_featuring_madonna_1.mp3
http://www.anti-dmca.org/mirror/irixx/madonna/alt_featuring_madonna_2.mp3
http://www.anti-dmca.org/mirror/irixx/madonna/alt_featuring_madonna_3.mp3