Cebit 2003
Vandaag woensdag 19 maart sluit de CeBIT zijn deuren. Deze jaarlijkse IT-beurs noemt zichzelf de grootste ter wereld. Alhoewel dit jaar minder (vooral Amerikaanse) standhouders opdoken en minder bezoekers verwacht werden, ging het hier toch over zo'n 28 hallen met hardware, software en diensten in de IT branche. Hotels in Hannover zijn volgens vaste bezoekers al een jaar op voorhand volgeboekt door de jaarlijks terugkomende standhouders. Prijzen voor overnachtingen kunnen tijdens de beurs dan ook makkelijk oplopen boven de 250 euro (10.000 fr) /nacht/persoon.
Studenten in de stad verdienen bij door het verhuren van hun kamers en het voorzien van een ontbijt. Hotels tot 100 km in de omtrek delen in de bezoekerstoestroom.
De website vermeldt geen bezoekersaantal, er was een 600.000 tal bezoekers vooropgesteld. Op de website was verder de druk groot om te registreren en dus marketinggegevens te verstrekken. De webcam beelden en de uitzending van de slotreceptie gebeurden in Flash versie 6 en Windows Media formaat, zodat ze niet voor iedereen bruikbaar waren. De vervelend opduikende vensters met reklame daarentegen waren wel opvallend compatibel.


.



.

Dode mus
Een Britse e-commerce site zou een grote blunder gemaakt hebben. Vandaag hadden ze een bepaalde handcomputer aangeboden voor de prijs van iets meer dan 7 pond (zo'n 10 euro). Eens het nieuws zich verspreid had, was het bijna onmogelijk op hun site te geraken.
Ondertussen haalden ze de aanbieding van hun site. Zelfs als het een vergissing was, lijkt het erop dat het bedrijf er toch voordeel mee haalde. Zijn naam werd razendsnel rondgestuurd, en er werden veel nieuwe bezoekers naar de site gelokt.
In Belgie waren er onlangs klachten over grootwarenhuizen die goedkope aanbiedingen publiceerden, maar er niet aan konden voldoen, meestal omdat ze te weinig voorraad hadden.

GPS
Vroeger was er ooit discussie over de afhankelijkheid van het GPS-system: diegene die de satellieten controleert, beslist over de werking ervan. Alhoewel dat een puur theoretische discussie was, lijkt daar nu verandering in te komen.
Een Amerikaanse site, SpaceDaily, vertelt hoe de Amerikaanse regering de nauwkeurigheid van GPS zou kunnen verminderen van 3 meter naar 100 meter tot zelfs maar 300 meter, om te beletten dat het Iraakse leger er gebruik van kan maken.
Vooral oudere systemen zouden er last van hebben, omdat ze niet merken dat het GPS systeem in een andere stand geschakeld wordt.
Als bron vermelden ze een Duitse automobielclub. We konden daar geen bevestiging krijgen omdat het nummer bezet bleef. Op hun website vonden we geen bevestiging.



.


.
.