Tegen de GPL
Het Initiative for Software Choice, (Initiatief voor Software Keuze) is opgericht door onder meer MS, samen met enkele anderen uit de computerindustrie. Ze hebben aangedrongen dat het ministerie van defensie geen gebruik van Free Software zou promoten. De GPL software ligt de laatste tijd zwaar onder vuur van MS. Ze stoorden zich waarschijnlijk aan een eerder bericht in de vakpers waarin duidelijk werd dat het ministerie van defensie grotendeels gebruik maakt van vrije software. Er werd in het rapport (Use of Free and Open Source Software in the US Department of Defense) openlijk gesteld dat vrije software belangrijker was dan commerciele software, en die ook grotendeels kan vervangen. Het rapport telt 162 blz.

ISS past politiek aan
Het ISS past zijn politiek van communiceren over veiligheidslekken in programma's aan. Ze geven verkopers nu 30 dagen de tijd om een oplossing te maken voor het probleem. Pas na die sperperiode brengen ze het nieuws over een veiligheidslek in een programma naar buiten.

Sabams kassa rinkelt
Sabam stuurde een aantal bedrijven een brief met uitnodiging tot een schikking voor auteursrechten. Er wordt van uitgegaan dat een handelszaak op een of andere manier wel ergens muziek heeft opstaan. Het invulformulier vraagt mee te delen hoeveel radio's, radio-cassettespelers, enz .. er in het bedrijf zijn.
Ook in Finland doen de auteursrechtenorganisaties zich gelden. Daar zouden nu taxichauffeurs een rekening krijgen van 20 dollar per jaar omdat de radio aanstaat op het moment dat ze een klant meenemen. De taxichauffeurs vragen zich af of de radio's dan al geen auteursrechten betalen, en overwegen nu eenvoudig de radio af te laten.

.


.


.


.
.