De ontwikkelaar van de "perl"-programmeertaal werd een beurs toegekend om zich te kunnen toeleggen op de ontwikkeling van perl v6. Het is de derde beurs die toegekend werd door The Perl Society.
Deze Perl Society (perl-foundation.org) werd in december 2001 opgericht om de ontwikkeling en verspreiding van "perl" te stimuleren. Ze zamelen fondsen in om een beurs uit te kunnen reiken aan belangrijke ontwikkelaars en verspreiders van de "perl" taal. De oprichting werd aangekondigd op "Yet Another Society" (www.yetanother.org), een non-profit organisatie die officieel tot doel heeft "om mogelijkheden te creeren en ondersteuning te bieden voor de bevordering van samenwerking in de computerwetenschappen en informatietechnologie" Ze werd opgericht door Kurtis DeMaagd die in Holland, Michigan woont. Bij de eerste vergadering op 5 september 2000 was hij "telefonisch" aanwezig, de voorzitter Levin Lenzo, was de enige andere aanwezige.





.

Zoekmachines misleid
Voor de uitbreiding van de top level domeinnamen, investeerden sommige bedrijven in het registreren van allerlei namen waarvan ze dachten dat die ooit door een bedrijf gewild zouden zijn, waarbij veel merknamen en produktnamen. Ze hoopten dan de naam te verkopen, maar dikwijls eindigde dat in een juridisch gevecht.
Nu is er een nieuwe vorm van wrevel ontstaan, zo blijkt uit de smoothwall website (www.smoothwall.org). Sommige websites vermelden op hun eerste pagina een hele lijst van concurrenten en produkten van concurrenten. Deze woorden zijn niet gewoon zichtbaar op de site zelf, maar ze staan in "meta-tags", dus wel leesbaar voor de browser. Vooral zoek- machines maken gebruik van de "meta-tags", om de website te klasseren en terug te vinden bij een zoekopdracht. Een klein bedrijf "c" dat in de meta-tags namen en produkten vermeldt van grote bedrijven "a" en "b" vangt zo webtrafiek af van nietsvermoedende klanten. Deze manier van werken komt niet alleen bij bedrijven voor trouwens. Om zelf te kijken wat in de metatags staat kan je in de browser de broncode van de pagina bekijken, bv door menu (View)(Page Source).

.


.


.
.