Kylix twee
Versie 2 van Kylix, Borlands software ontwikkelomgeving wordt aangekondigd op hun website. Daarbij wordt vooral de nadruk gelegd op "web services", het laten samenwerken van programma's met bv de Apache webserver en andere serversoftware als databases.

Kylix geen domeinnaam
Borland lijkt geen controle te hebben over de "Kylix" naam op het internet: "Kylix.org" is niet in gebruik, "kylix.com" blijkt te huur te staan. Daar is het de bedoeling ruimte te huren als onderverdeling na de domeinnaam. "Kylix.borland.com" hebben ze ook niet doorgelinkt. Kylix.net levert een verrassend resultaat op: je komt in de directorystruktuur van een server terecht. Zelf gebruiken ze borland.com/kylix als homepage voor hun programma.


Linux is not Windows
Borland was als bedrijf steeds op de Windows wereld gericht, en daar vormt programmeeromgeving Kylix de grote uitzondering op. Niet alleen is Linux een ander besturingssysteem om voor te programmeren, er heerst in de vrije software wereld ook een heel andere programmeurscultuur. Zo ergerde Danny Thorpe, een van de ontwikkelaars van Kylix, zich aan een technisch aspect van het Linux systeem. Hij ergert zich eraan dat de Linux library loader geen foutcodes teruggeeft bij initialisatie van programmaonderdelen, wat hij beoordeelt als een bug. Hij klaagt geen alternatief te hebben dan te wachten tot de makers ervan eens zin hebben om er iets aan te doen. Verschillende ontwikkelaars uit de vrije software / open source wereld blijken oplossingen aan te dragen die niet veronderstellen dat de linux library loader moet aangepast worden. Er wordt door hen op gewezen dat de werkwijze klopt en overeenkomt met andere unixen, en dat er nu eenmaal fundamentele verschillen zijn tussen Windows en Linux.

Nieuwe mp3 speler
Meestal is Apple er snel bij om nieuwe apparaten op de markt te brengen die iets met digitale media te maken hebben. Zo waren ze vroeg met een pda, een personal digital assistant, maar hun produkten zijn soms zo ver hun tijd vooruit dat ze geen succes worden. Nu brengen ze een mp3-speler op de markt waar al heel wat andere fabrikanten aktief zijn. Hun apparaat zou iPod heten. Het heeft een harde schijf van 5 gigabyte. Daar zouden dan zo'n duizend muziekstukken op passen. Dat het gebruik maakt van firewire om de muziek van de computer over te schrijven past wel typisch in de Apple strategie. Op die manier kan het zelfs als externe harde schijf gebruikt worden. Volgens een commentaar zouden ze wel eens last kunnen krijgen met de naam iPod. Ipod zou al geregistreerd zijn door Intel in de betekenis van Internet Phone Over Data, een systeem om te telefoneren over IP verbindingen.
Het bedrijf MP3.com splitst zichzelf ondertussen op in een afdeling voor software en een voor muziek.

OpenBeOS en AtheOS
Nadat Palm Be inc. kocht werd de toekomst van BeOS onduidelijk, aangezien Palm daar niet in geinteresserd leek te zijn. Enkele maanden geleden startte een project van BeOS ontwikkelaars om met een nieuwe versie van het systeem te komen onder de naam OpenBeOS, wat zoals de naam al doet vermoeden open source is. Ze zou compatibel moeten zijn met BeOS 5, zodat bestaande toepassingen kunnen gebruikt worden. Daarbij komen ze voor de moeilijke vraag of ze ook de bugs moeten implementeren. Een project dat daar dichtbij staat is Atheos, waar ook een deel van de vroegere BeOS ontwikkelaars naartoe gingen. Atheos gaat verder dan zijn broncode vrijgeven, het valt onderd de General Public License of GPL.

Drastisch off-line
Opvallende afwezige is nog steeds de website van linuxformat. De melding op de lege site zegt al een tijdje dat men bezig is de site terug op te bouwen.

Cert rapport over DOS aanvallen
Het Cert coordination center publiceerde een rapport over Denial of Service aanvallen, ook afgekort tot DOS. In de praktijk gaat het dikwijls over TCP floods, echo request (bv "ping flood"), en UDP floods. Dat soort aanval op webservers komt erop neer dat men een groot aantal pakketjes stuurt naar een server, met de bedoeling dat die de verwerking niet meer aankan, en in het slechtste geval crasht. Zo werden al heel wat websites geplaagd door zo'n aanval, maar ook andere servers die verbonden zijn met het internet zijn mogelijke doelwitten. De laatste tijd werden bv ook chat-netwerken met het IRC protocol gebruikt. De impact is natuurlijk groter als de aanval van verschillende plaatsen tegelijk naar een doel gaat. Volgens het rapport komt steeds meer netwerkapparatuur in aanmerking voor dos-aanvallen, in de eerste plaats routers. De tools die gebruikt worden voor dos-aanvallen, worden steeds gecompliceerder, en heel wat aspecten van de aanval werden geautomatiseerd. Het huidige internetprotocol ipv4 laat helaas niet toe een goede reaktie tegen dos-aanvallen op te bouwen, en op dat gebied wordt veel verwacht van het IP versie 6 (ipv6).
.