Cd-opname
Platenfirma Emi heeft geinvesteerd in Roxio, waarschijnlijk miljoenen dollars, een "kleine investering" dus naar normen van zo'n mediareuzen. Roxio is afgesplitst van Adaptec, en die naam doet denken aan hardware voor de aansturing van harde schijven in computers. Het doel van deze investering is om een systeem te maken waarbij thuisgebruikers via het internet muziek kunnen aankopen en zelf op een cd schrijven. Roxio is nu maker van goedverkopende software voor Windows en Macintosh computers, waarmee thuis muziekcd's gemaakt kunnen worden. Meestal wordt die software bij een cd-schrijver geleverd, of los verkocht. Ook wordt de Roxio technologie gebruikt in mediaspelers als Windows Media Player en RealJukebox.
Het valt te verwachten dat de muziekindustrie gaat proberen die programma's zo aan te passen dat enkel nog gecontroleerde muziek op cd's geschreven kan worden. Als ze erin lukken om die software vooraf geinstalleerd te krijgen op pc's is dat voor de platenfirma's een grote stap vooruit in de controle op wat mensen thuis op cd bewaren.

Napster gaat muziek verkopen
Na een lange juridische strijd gaat Napster nu muziek verkopen via het net ipv te laten uitwisselen buiten de verkoop om. Het wordt dus een platform voor digitale verdeling van muziek via het internet. Er is een overeenkomst gesloten met MusicNet, dat opgericht werd door Warner, Betelsmann, en EMI. Daar tegenover staat Duet, dat door Sony en Vivendi Universal werd op poten gezet om hun muziek digitaal te verdelen. Gebruikers zouden dus een abonnement moeten nemen op Napster, maar over de prijspolitiek is nog niets bekend. Tot nu toe ziet het er naar uit dat elk systeem ook zijn eigen kopieerbeveiligingssysteem zal hebben.
Spelen via het internet
Sega en Sony zouden van plan zijn om hun spelconsoles op het internet aan te sluiten, en het zo mogelijk te maken tegen andere gebruikers te spelen. Opmerkelijk is het idee dat ook een Sega Dreamcast met een Sony Playstation2 kan verbinden via het net.

Mac OS X achtergrond komt boven
Mac-gebruikers geven niet altijd graag toe dat de fundamenten van het Mac OS X in de unix wereld liggen. In de vrije software- en open broncode wereld is daar nochtans al heel wat discussie over. Die zal nu nog toenemen bij het aanpassen van de GIMP grafische software om die op het Mac OS X te gebruiken. Gimp is een pixelbeeldbewerkingprogramma, dat vooral gebruikt wordt voor beeldmanipulatie voor beelden voor het web. Voor de Mac-wereld zal het misschien ook even wennen zijn, dat Gimp voor OS X misschien voor de commerciele programma's af is, waarmee de kracht van de vrije software zichtbaar wordt.