Vertraging bij T13
"Committee T13" is een technisch committee dat werkt aan standaarden voor digitale opslag en de communicatie tussen de apparatuur en de computer. Zij worden tegenwoordig geconfronteerd met de eis van de media-industrie om de mogelijkheden van kopieren te beperken. Een aantal leden van de werkgroep ontwikkelden een systeem voor kopieerbeveiliging die door makers van opslagapparaten ingebouwd zou moeten worden. Door massaal protest van verenigingen die de vrijheid van de gebruikers verdedigen, lijkt het voorstel voorlopig opzij geschoven.

Thomas Dolby wordt weer jong
Thomas Dolby richt zich naar een toekomstig jeugdig publiek. Hij houdt zich al jaren bezig met geluiden en muziek, en heeft een hele bibliotheek uitgebouwd die ondermeer ook gebruikt wordt in de computerspelletjes wereld. De nieuwe markt ligt in de draagbare apparaten, vooral draagbare telefoons, waarin zijn "audio engine" zou ingebouwd worden.


.

DMA iets toegangkelijker
Na meer dan drie weken is de website van de stad Antwerpen terug bereikbaar voor gebruikers van verschillende browsers. Nieuwsgierigen met een oude browser of veiligheidsfreaks die Java hebben uitgeschakeld vormen nog steeds een verwaarloosd stuk doelgroep.

Unix herleeft
Naast het groeiend gebruik van de Unix-variant Linux, geeft Sun zijn eigen unix versie ook een ruggesteuntje. Ze brengen een nieuw toestel op de markt dat de in Amerika spectaculaire prijs haalt van minder dan 1000 dollar (zonder scherm). Ook in het verleden sloegen ze erin het gebruik van Unix mee op te drijven door goedkope unix werkstations op de markt te brengen. Die toestellen vinden hun weg naar programmeurs, grafische ontwerpers, ingenieurs, analisten.


.


.
.