03/11/2005
Nieuw logo voor FreeBSD
Na een open wedstrijd werd een nieuw logo gekozen voor freebsd. De winnaar is Anton Gural, met een gestilleerd logo waar een oranje, ronde kop-vorm met twee herkenbare hoorntjes verwijst naar het oorspronkelijke logo van een duiveltje. Het logo is doordacht gepresenteerd op een pagina waar allerlei toepassingsvormen te keuren zijn. Daarbij is het logo verwerkt in cd-hoesjes en cd-opdruk, kaft van een handboek, stickers, t-shirts tot en met zwart-wit versies van het logo.
logo-contest.freebsd.org/result/640-1.png

Vrijgesproken
Een jongere die een e-mail bom maakte en daarmee een vroeger werkgever bestookte, werd vrijgesproken. De wet op basis waarvan hij aangeklaagd werd voor misbruik van computers, de CMA Computer Misuse Act, bleek 15 jaar oud en totaal niet aangepast te zijn aan de huidige mogelijkheden van informatica. De jongen had immers niet ingebroken of niets veranderd in het computersysteem, maar had wel 5 miljoen e-mail berichten laten versturen naar de server, die onder dat grote aantal zowat bezweek. Mogelijk zal de wet herbekeken worden om ze te modernizeren. Het bedelven van een server wordt ook wel DOS-attack genoemd, een afkorting voor het effect van een overbelastingseffect.


OpenSource.nokia.com
Deze website werd gisteren gelanceerd. Het moet de eerste ontmoetingsplaats worden voor open source ontwikkelaars die aan een mobiel telefonie of verwant project werken.
Er is bv een download van "Maemo", een ontwikkelomgeving voor op Linux gebaseerde handhelds.
Gelukkig ontwierpen ze geen eigen Open Source licentie, maar verwijzen ze door naar de licenties die bij de aparte programma's zitten, en verder naar de algemene sites van de Free Software Foundation en het Open Source Initiatief.

Sillicon Graphics uit beursindex
Sillocon graphics of de afkorting "sgi" is ondertussen zowat een legendarische naam. Het bedrijf maakte opgang met hoogtechnologische computertoepassingen, vooral in de grafische en wetenschappelijke wereld. Dat was bv te zien aan hun logo, een driedimensionale cubus opgebouwd uit een enkele lijn. Ze hebben hun plaats in de Unix geschiedenis al veroverd, maar hun aandeel dat ooit in de jaren 90 op 50 dollar stond, zakte de laatste tijd tot onder 1 dollar weg. Het aandeel is daarmee zo laag gezakt dat het van de New Yorkse beurs notering verdwijnt.
De laatste tijd houdt het bedrijf zich bezig met opslag en beeldverwerking voor van hersenscans voor operaties, interpretatie van klimaatsgegevens en complexe beveiligingssystemen. Het gaat dan meestal over zogenaamde clusters. Ze hadden vroeger een berucht eigen unix systeem met de naam , "Irix" wat nog steeds bestaat en aan versie 6.5 is, maar nu zijn hun grafische desktop-workstations uitgerust met Linux. Het zijn toestellen in de plus 10.000 dollar klasse.

Novell gaat besparen
Bij Novell zou zo'n 20 procent van het personeelsbestand moeten weggesnoeid worden in een besparingsronde. Er waren al langer geruchten dat Novell in zijn geschiedenis een te zware struktuur had opgebouwd. Maar of de jobs zullen sneuvelen aan de top, waar het meeste vet zou zitten, blijft nog af te wachten. Volgens de directie zijn de eind oktober genoemde getallen een overdrijving.
Novell kwam in Europa in de aandacht toen het de succesvolle Duitse Linux distributeur Suse overnam.

Firefox 10%
Volgens de laatste metingen zou firefox stabiel boven 10 procent marktaandeel hebben.
Er blijven lichte schommelingen optreden, naargelang de metingen, maar momenteel zou het getal 11,5 procent genoemd worden door de OneStat's website.
Wat vooral interessant is, is de verdeling van het gebruik. In de VS is het gebruik 3 keer hoger dan in het VK. De trend blijft nog steeds stijgend.

.


.


En nog andere creativiteiten: MS lijkt afspraken te maken met speelgoedwinkels om gegarandeerd volledig uitverkocht te zijn de eerste dag van het verschijnen van hun nieuwe model. Dat zou de nodige aandacht krijgen en goeie reklame zijn. .