11/08/2005



IE kanker
Een IT-journalist die op het web als "Windows-Guru" betiteld wordt, maakt een vernietigende bespreking van de nieuwe versie van Internet Explorer.
Paul Thurrott schrijft onder meer voor de site "Windows IT pro", waar ook het artikel te lezen is onder de (vrij vertaalde) titel "IE7 veranderingen laten gebruikers en ontwikkelaars in de kou".
Hij gaat voort op gegevens van een verantwoordelijke van het team dat IE 7.0 aan het maken is. Die geeft openlijk toe dat het zelfs niet zijn streefdoel is voor IE 7.0 om aan de web-standaards te voldoen, hij wil alleen de ergste bugs wegwerken.
De conclusie van de journalist is duidelijk:
"My advice is simple: Boycott IE. It's a cancer on the Web that must be stopped. IE isn't secure and isn't standards-compliant, which makes it unworkable both for end users and Web content creators." Hij beveelt gebruikers aan om Mozilla Firefox, te gebruiken, of Apple's Safari, of Opera 8. Al die browsers hebben aanzienlijke vorderingen gemaakt om te voldoen aan de webstandaarden.
http://www.windowsitpro.com/, artikel windowspaulthurrott/Article/ArticleID/47208/windowspaulthurrott_47208.html


.

Pinguins
Documentaires bieden tegenwicht aan de stroop van Hollywood; dat zagen we al met Michael Moore's films "Bowling for Columbine" en "Farenheit 9/11", en de hamburgerfilm "Supersize me".
Nu doet een documentaire over pinguins een poging om de gemoederen te verhitten. Luc Jacquet, een Franse wetenschapper, begon te filmen en legde het leven van koningspinguins vast. Hij legde daarbij verrassende gedragingen en moelijke levensomstandigheden vast.
De sympathieke dieren worden bovendien bedreigd door het monopolie-, excuseer, door de opwarming van de aarde.
De film komt in de VS uit onder de titel: "March of the Penguins"


Tunnel in de genen
Een groot wetenschappelijk project, "the Human Genome Project", is bezig met het onderzoeken van alle menselijke genen, en heeft ze allemaal in kaart gebracht. Het is de bedoeling te weten te komen welke menselijke eigenschappen verband houden met welke genen, natuurlijk met de allerbeste bedoelingen, zoals het tijdelijk opsporen en vroegtijdig behandelen van ziektes.
Een Amerikaanse spoorwegmaatschappij was echter ook ijverig bezig met het onderzoek van de genen van zijn werknemers, zonder dat die daarvan op de hoogte waren. Ze onderzochten de genen van de bedienden die "CPS" of "Carpal tunnel syndrome" hadden, ook wel "muisarm" genoemd. Ze hoopten bij al die zieken een gemeenschappelijk gen te vinden dat als oorzaak kon aangeduid worden, zodat ze zelf niet verantwoordelijk konden gesteld worden voor de overbelastingsziekte van haar werknemers.
De weg naar genetische discriminatie staat hiermee open.

.
.