01/01/2004
Happy Hacking 2004!

WebGang nieuwsteam wenst iedereen een goed programmeerjaar in 2004 :-)

Multimedia distributie
Er onstaan nog steeds meer nieuwe linux distributies. Een begeesterde groep programmeurs werkt aan een distributie die helemaal open source moet zijn, en gaat dienen als volledig thuismultimedia systeem. Als het systeem klaar is moet je er de volgende dingen mee kunnen: tv kijken, dvd-films bekijken, CD's beluisteren, muziekgegevens bijhouden, videochat, foto's bekijken, enz. Het is de bedoeling dat allemaal te kunnen op je tv-scherm, en via de afstandsbediening.
Het project heeft zijn eerste fase afgewerkt met een beta-release die op het net staat, en die op cd gebrand kan worden. Het is geen afgewerkt maar een voorbeeldrelease bedoeld om ontwikkelaars te tonen wat de bedoeling is, en daardoor meer ontwikkelaars aan te trekken. De naam van het project is "the Dave/Dina project" en de site is www.davedina.org. Het project moest al andere computers mee inschakelen omdat er te veel interesse was voor de downloads. Een van de reserve of "mirror sites" is www.zandbak.zoo.apestaart.org/davedina-0.0/



.

Kern Team van XFree86 ontbonden
Op 30 december verscheen een bericht op de mailing list van de ontwikkelaars van XFree86 dat een groep die zich het "core team" van het XFree86 projekt noemde, ontbonden wordt. In zijn commentaar zegt de verzender, David Dawes, dat het kernteam niet langer de ervaren en bedreven XFree86 ontwikkelaars vertegenwoordigde of interessante technische discussies voerde.
XFree86 levert het werk voor de zichtbare desktopsoftware waarmee een computer gebruikt wordt. Het draait bovenop een (meestal unix-achtig) besturingssysteem.




.


.
Wat vorig jaar (eind december 2003) niet in ons nieuws geraakte
Een valse IE patch blijkt niet goed te werken, en nog later mogelijk een "spyware" geweeste te zijn.

Een echte variant van het Sober virus rukt inmiddels op. Happy winyear!

En Microsoft vraagt zich af waarom Linux zo succesvol is. Terwijl ze openlijk met slijk blijven gooien naar de "free software community", proberen ze ondertussen zo veel mogelijk te leren uit wat er in die beweging gebeurt. Volgens geruchten hervormden ze hun "kernel" programmeursteam en doen ze enquetes onder Linux-gebruikers naar het waarom.

Een Amerikaanse rechter vindt niet dat internetproviders de identiteit van hun klanten aan de RIAA moeten vrijgeven: een nakende ommekeer in de VS?

.