Multimedia op Linux
Het Duitse bedrijf dream-multimedia-tv heeft een multimedia-apparaat op de markt gebracht om aan te sluiten op een tv-toestel. Binnenin heeft het veel kenmerken van een computer; het bevat een PowerPC processor die op 250 Mhz draait. Als operating system draait er Linux op, samen met nog andere software. Er is mogelijkheid om het systeem up te daten, en aangezien het vrije software is, kan er door iedereen software voor geschreven worden.

Toch ziet het er niet onmiddellijk uit als een gewone computer. Er zitten op de achterzijde natuurlijk tv-en videorecorder aansluitingen op, daarnaast audio voor stereo geluid en een digitale geluidsuitgang.
Dan aansluitingen die eerder aan een computer doen denken: netwerkaansluiting, een usb poort, een seriele poort, enz.
Op de voorzijde zitten smart card en compact flash kaartlezers, en een display. Een toetsenbord kan afzonderlijk aangesloten worden, een afstandsbediening is er wel bij.

CrossOver Office
Codeweavers heeft juist de serverversie uitgebracht van zijn CrossOver Office. Daarbij draaien windows toepassingen op een server, en wordt het schem doorgestuurd naar een gebruiker, die op zowat eender welke minimale computer kan werken. Die gebruikerscomputers kunnen ook unix-systemen zijn zoals Solaris en Linux, zodat men daarop Windows programma's kan draaien zonder er windows op te moeten installeren.
Dit systeem richt zich vooral op bedrijven, mogelijk kan het ook op universiteiten een goede dienst bewijzen omdat het onderhoud van al die gebruikerscomputers minder zwaar wordt. Codeweavers maakt ook de Wine emulator, die toelaat sommige windows-programma's op Linux te draaien.

Windows Refund Day II
Heel wat Linux gebruikers werden benadeeld door het systeem van verplicht aanschaffen van een Windows-licentie bij aankoop van een computer. Enkele jaren geleden organiseerden een aantal onder hen een Windows Refund Day. Niet-gebruikte en ongeopende licenties van hun nieuwgekochte computers waarop ze Linux installeerden, brachten ze terug naar de winkels en naar het hoofdkwartier van Microsoft, om hun geld terug te vragen. In de licentievoorwaarden stond dat als je het niet eens was met die voorwaarde tot gebruik, dat je het pakket ongeopend naar de leverancier kon terugbrengen en je terugbetaald zou worden. Later haalde MS die omschrijving uit hun licentievoorwaarden, maar ondertussen werden ze veroordeeld voor misbruik van monopolie. Ook nu kan een klant bij de meeste computermerken nog altijd niet kiezen voor iets anders dan een MS systeem, bv Linux, of evenmin een merkcomputer zonder systeem kopen.
Op 23 januari 2003 wordt nu weer een Windows Refund day georganiseerd. Op de website van Linuxjournal verscheel er een artikel over, en er is een website waarop meer info te vinden is: windowsrefund.net. Helaas bleek die vandaag overbelast en was dus niet bereikbaar.
Op diezelfde 23e januari gaat trouwens LinuxWorld Expo door in New York.