Computeronderdelen gezocht
Volgens de New York Times is de NASA op zoek naar onderdelen voor hun Space Shuttle. Vooral electronische componenten zouden een probleem zijn. Chips die gebruikt werden ten tijde van het ontwerp van de Space Shuttle zijn nu niet meer zo vlot te verkrijgen. De eerste space shuttle, Columbia, werd gelanceerd in 1981. In PC termen is dat de periode van de eerste standaard IBM-compatibele PC's. Die pc-xt bevatte een processorchip, de intel 8086, die nu al lang niet meer in gebruik is. Een gelijkwaardige chip werd ook voor de space shuttle gebruikt, en blijkbaar legde de NASA niet genoeg voorraad aan voor reparaties van hun shuttles. Nu schuimen ze het internet af op zoek naar reserve-8086 chips. En zo maar vervangen door moderne chips is ook geen optie: niet alleen zijn die technisch anders bv op gebied van kloksnelheid tot aansluitingen, maar die nieuwere kleinere chips zijn dikwijls ook veel gevoeliger voor stralingen en zo.

Goedkope Office
Sun heeft de prijzenpolitiek rond hun nieuwe office bekend gemaakt. Sun StarOffice 6.0 zal rond de 75 dollar gaan kosten, dat is minder dan 1/6 van de prijs van MS-Office. De vorige versie 5.2 was helemaal gratis voor Windows en Linux gebruikers, en wordt nog steeds bij Linux distributies bijgeleverd. Voor versie 6.0 hebben Linux gebruikers de mogelijkheid om de vrije versie van de software te gebruiken, OpenOffice.

Mogelijkheden van een monopolie
Het proces tegen MS biedt toch telkens weer verrassingen. Nu kwam er een interne MS-memo boven water waarin ervoor gepleit wordt om bedrijven als Intel die positief samenwerken met Linux, op allerlei manieren te benadelen. Ms verdedigers antwoordden snel dat het een nota is als een soort los voorstel dat nooit werd toegepast door het bedrijf. Computerbouwers die niet MS-vriendelijk genoeg waren zouden "harder dan in het verldeden getroffen moeten worden door anti-Linux maatregelen". Ondanks te indrukwekkende gebruikscijfers is het nu bv nog altijd zo goed als onmogelijk om een PC te kopen met Linux geinstalleerd.

De aanklager gedraagt zich ondertussen weer vreemd. Na eerst een demonstratie aan te kondigen van een modulaire versie van Windows, waarmee bewezen zou worden dat het operating system en de browser of media player perfect van elkaar te scheiden zijn, werd nu die demonstratie afgezegd.

Platte Apple
Apple heeft een verrassende aankondiging gedaan: een "1U" server. Apple heeft met zijn servers nooit veel succes geboekt. Nu hebben ze echten een voor hen nieuwe markt aangeboord: een heel platte server om in te bouwen in een kast, een "rack-mount" server. Daarbij is het de bedoeling om een reeks van die apparaten onder elkaar in te bouwen, vandaar de omschrijving "1U", die staat voor 1 "unit". Dat is de plaats die door het apparaat in het inbouwrek wordt ingenomen. De machine draait op het Unix-achitige mac-OS-X.