Toch weer nieuw
Na de zomer komt misschien een nieuwe gadget op de markt: een laptop met 2 schermen. Het apparaat is opgevat als een boek, dat je op dezelfde manier kan openleggen en links en rechts een scherm heeft ipv papier. Het zijn kleuren lcd schermen waarvan een aanraakgevoelig is. Daardoor kan men bv op een scherm een document bekijken, en op het andere scherm zelf nota nemen. Het apparaat is uitgevoerd met speciale software om documentbeheer zo gemakkelijk mogelijk te maken, van het nemen van nota's in de agenda, tot het koppelen aan ander computersystemen om bv gegevens veilig op te slaan op een server.

Snobisme in domeinnamen
Het Amerikaanse bedrijf dat het alleenrecht verworven heeft voor het toekennen van de nieuwe domeinnamen die eindigen op ".pro" heeft een originele manier gevonden om er meer aan te verdienen. Ze willen van ".pro" een soort klasse label maken, en gaan de domeinnamen verkopen voor 300 dollar, zowat 10 keer zoveel als een gewone ".com" domeinnaam. Er wordt vooral gemikt op beroepen als dokters, advocaten en accountants. Daar zou dan zoveel afstraling uit moeten voortkomen dat het de klanten op het internet een gevoel van betrouwbaarheid geeft als ze op een ".pro" domein terechtkomen.


.

In mei komt het koekoeksei uit
In april werd bekend dat de Kazaa software voor het uitwisselen van bestanden langs het internet, een geheim stukje programma bevatte. Langs daar kan je computer vanop afstand gebruikt worden door de achterliggende firma. De software die door achteloze gebruikers gratis gedownload werd van het internet, aktiveerde het trojaanse paard niet onmiddellijk. Volgens de plannen zou dat ergens in mei gebeuren. Ondertussen wist Kazaa allerlei overeenkomsten af te sluiten. Daaronder een overeenkomst met een advertentiebedrijf, dat bij gebruik van het programma doorlopend aangepaste advertenties naar je computer stuurt. Om aankopen van video en audio clips via het systeem mogelijk te maken werd een overeenkomst afgesloten met Microsoft. Het materiaal zou beschermd worden door Microsoft's digital right management.

Eurotax
Het idee van Europa om belastingen te gaan heffen op e-commerce schoot in de VS alvast in het verkeerde keelgat. Alhoewel er nog geen details bekend zijn, voelen ze zich enorm geviseerd omdat ze momenteel het overwicht hebben op die virutuele markt.

Modulaire Windows In het eindeloze proces tegen MS heeft de rechter een opmerkelijke demonstratie toegestaan. De negen staten die de overeenkomst met MS verworpen mogen demonstreren dat het wel degelijk mogelijk is om een modulaire versie van windows te gebruiken. MS bouwde zijn verdediging op de bewering dat ze programma's als browsers en mediaplayers niet in het systeem integreren om de concurrentie buiten te sluiten, maar omdat het nu eenmaal niet anders kan dan onlosmakelijk verweven in het systeem.

.