Beursmanipulatie
In de VS werd een 24 jarige man beschuldigd van beursmanipulatie. Hij had op een financieel berichtenbord van Yahoo! een vals gerucht verspreid. Daarin vertelde hij dat een klein technologiebedrijf opgekocht zou worden door een groter. De aandelen van het kleine bedrijf verdubbelden op de beurs. Daardoor liep de waarde van het bedrijf op tot omgerekend bijna 5 miljoen Euro.

Instant Messenger dienst kwetbaar
Terwijl de verspreiding van wormen en virussen vrolijk verder woekert bij Windows-Outlook gebruikers, richten computerinbrekers zich ook naar andere communicatievormen als irc. Een mogelijk doelwit is ook Instant Messengers, een dienst waarbij gebruikers doorlopend een programma open hebben staan tijdens hun internetverbinding. Matt Conover, een wiskundige en informaticus, ontdekte een beveiligingslek in de AOL instant messenger-client. Door een aanval kan een buffer overflow-fout onstaan, waarna de inbrekers volledig anoniem het systeem kunnen binnendringen en bv code uitvoeren op de computer. Die code als programma in de vorm van een worm zou zich dan automatisch kunnen voortplanten over het net, van de ene IM gebruiker naar de andere. Het programma houdt een lijst bij van de gebruikers favoriete contacten, die lijst zou gebruikt kunnen worden voor de verspreiding.
Het is versie 4.7 van het IM programma voor Windows die kwetsbaar is. Er is een lapmiddel om het gat te dichten, en AOL zou op zijn servers verhinderen dat er misbruik kan van gemaakt worden.


.

Gelukkig nieuwjaar van w00w00
De w00w00 website opent met nieuwjaarswensen, en ook veiligheidswensen voor het nieuwe jaar. Ze voegden de daad bij het woord door de waarschuwing te publiceren over het gat in het IM programma. Andere websites namen dat bericht later over.
Het team zou al 3 jaar aktief zijn en noemt zichzelf 's werelds grootste non-profit veiligheidsteam.
Ze wijzen erop dat de omstandigheden in de computerbeveiliging dramatisch verslechterd zijn. Alle grote bedrijven houden steeds meer informatie achter, waardoor de gebruikers overgeleverd worden aan ernstige beveiligingsgebreken van door hen gebruikte software. Grote monopolisten draaien consumenten tweederangssoftware in de handen.
De DMCA wetgeving verhindert dat er ernstig onderzoek kan gedaan worden naar de veiligheid van software. De technieken die voor zo'n onderzoek nodig zijn worden als misdadig beschouwd.
Onderzoeksteams die publieke uitspraken doen over de onveiligheid van een produkt, worden bedreigd door processen, en zo monddood gemaakt.
De kwaliteit van de software wordt niet beter door publiek te zwijgen over zijn fouten. Het gevolg is dat gebruikers nietsvermoedend blootstaan aan computerinbraak, want onder de krakers circuleert die informatie natuurlijk toch. Die zullen dus veel langer de voor het publiek onbekende gaten in software kunnen misbruiken, en de druk op bedrijven om hun software te verbeteren wordt er nog kleiner door ook. Vaak laten die zich leiden door het te snel uitbrengen van nieuwe versies of nieuwe functies, waardoor het slordig geprogrammeerd wordt.
De w00w00 website vind je op www.w00w00.org waarop ze informatie publiceren zodat hun beweringen kunnen gestaafd worden.

Amusements-O.S.
Drie grote computerbedrijven; Sony, IBM en Toshiba hebben een overeenkomst gesloten om te beginnen met de ontwikkeling van halfgeleiders die honderden keren sneller zouden zijn dan de huidige. Ze zullen gericht zijn op breedband-netwerktoepassingen. Alle aparaten, van TV's tot ijskasten zullen steeds meer voorzien worden van netwerktoepassingen. Vooral de grote bandbreedte zal beeld en amusementstoepassingen op TV toelaten. Daarvoor moet een aangepast besturingssysteem ontwikkeld worden, wat enkele jaren kan duren. Er wordt geschat dat dat 400 miljoen dollar gaat kosten.


.


.
.