Scheidsrechter domeinnamen
RightSports bouwde een uitgebreid net van websites over Sport rond de naam eReferee. Die richtten zich naar scheidsrechters allerhande, en vormden een levendige website. Maar Referee Enterprises was daar niet mee opgezet. Zij zijn eigenaar van het Referee Magazine en hebben de term "Referee" geregistreerd voor alles wat met uitgeven te maken heeft. Ze vinden dat de naam eReferee (met een kleine e als voorvoegsel voor Referee) te verwarrend is. Ook het logo zou te gelijkend zijn. Zelf hebben ze Referee.com geregistreerd, maar gebruiken die alleen om abonnees te laten inschrijven op het Referee magazine.
Zij dienden een klacht in bij de geschillencommissie van de ICANN, de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, die de IP-adressen en domeinnamen van het internet beheert. Die besliste echter dat eReferee mocht blijven bestaan.
Het veel grotere Referee Enterprises spande een rechtszaak in. De rechter besliste dat RightSports het woord Referee in geen enkel website adres meer mag gebruiken. Wat natuurlijk vervelend is voor een internetactiveit: de naam van de website is immers de toegang van de gebruikers. eReferee paste voorlopig hun website aan tot een zwarte pagina met een link naar een ander adres: "The domain ereferee.com has been temporarily relocated to Officiating.com". Op de pagina waar je dan terechtkomt staat een zwarte vlek ipv een logo. Daarop klikken breng je bij een beschrijving van hun standpunt.
Nu eist Referee dat ook dat doorlinken verboden zou worden omdat ze dat het omzeilen van de uitspraak van de rechter vinden.




.

Napster komt met geld over de brug
Napster wordt bedreigd met sluiting door een uitspraak van de rechtbank. Ze stellen nu voor om een bedrag te betalen aan de andere platenmaatschappijen. Napster maakte al een overeenkomst met Bertelsman, en samen praten ze nu met 4 andere grote labels. Vroeger probeerden ze al een percentage overeen te komen, maar dat lukte niet. Nu zeggen zij bij de omschakeling naar een betalend systeem 200 miljoen dollar te kunnen betalen per jaar. De platenfirma's zouden dan zelf moeten instaan voor de onderlinge verdeling, en het doorbetalen naar artiesten. Alleen de verhouding tussen de groten en de independents zou vastliggen, nl 3/4 tegen 1/4. Tot nu toe vroeg te RIAA dat Napster onvoorwaardelijk en onmiddellijk stopt met het mogelijk maken van het uitwisselen van materiaal waar rechten op rusten. Als Napster dat zou doen, zou het bv alleen materiaal van Bertelsman kunnen ter beschikbaar stellen. Die zijn er blijkbaar wel van overtuigd dat er mogelijkheden zitten in het systeem, en zo zou de Recording Industrie Association of America uiteindelijk misschien in eigen vlees snijden.

antwerpen.be volhardt
Telepolis, de stadsdienst die verantwoordelijk is voor de informatica in Antwerpen, maakt ook de officiele website van de Stad, op www.antwerpen.be. Begin februari werd een heel nieuwe versie gelanceerd, maar door een bug was die alleen te bekijken door 1 merk van browser, waar dan reklame voor gemaakt wordt op de vertoonde pagina. Aangezien die browser niet op alle computersystemen bestaat krijgen heel wat gebruikers een onbruikbare eerste pagina te zien. Alhoewel beloofd werd dat op korte termijn de fout, die zich in de menu's van de voorpagina bevindt, zou opgelost worden is de situatie drie weken later nog steeds hetzelfde.


.


.
.