Radio Centraal Web Gang i-news 1998 WebGang Centraal Home Central Walk
-  RADIO CENTRAAL WEB GANG  i-news 1998 (1999)
Wat komt er na het Web-portaal?Woensdag Webgang:16-12-1998 i-Nieuws van Zes na Zes:
Star Trek.
De begintune van dit programma herkennen velen als de "Star Trek" muziek. Deze keuze was ingegeven omdat in de begindagen van het internet nogal wat "oorspronkelijke" Star Trek fans tussen de internet freaks bleken te zitten. Die bouwden dan ook geheime Star Trek fan-sites uit met informatie en foto's tot eigen aanvullingen op de star-trek fantasiewereld. Ze worden ook vandaag nog de "Trekkers" of "Trekkies" genoemd. Vorig jaar echter dreigde Paramount, dat de rechten had op Star Trek-produkten, begon systematisch de fan-sites te bedreigen met processen, wegens overtreding van de copyrights. Dat de strenge houding nu een beetje overgewaaid lijkt, heeft mogelijk te maken met het uitkomen van een nieuwe Star Trek film, "Insurrection". Ze zijn trouwens niet de enigen die een eigen website openen om op de populariteit van het internet in te spelen, met zelfs links naar "fans"-sites, en dan wel proberen de inhoud van die fans-sites te controleren. De maker van een tv-serie daarentegen heeft niet alleen baat bij veel internetaandacht, maar ziet het zelf als een rijke bron van feed-back van de kijkers.

Green Christmas - een groene Kerst
Als men in de Verenigde staten spreekt van groen denkt men eerder aan dollarbiljetten dan aan het milieu. Voorafgaand aan de feestdagen verwacht men een flinke toeloop, of hoe moet je dat zeggen, in de internetwinkels. Bij de handel via het net spreekt men meestal van e-commerce. Men verwacht een omzet van meer dan 2 miljard Euro (of 80 miljard Bfr), ongeveer het dubbele van vorig jaar. Op dit moment woedt vooral de strijd om marktaandeel. Er zijn nog maar weinig web-winkels die winst maken. Men concentreert zich nu vooral op het vergroten van het aantal bezoekers op zijn electronische winkel. Dat gebeurt door samenwerking met of advertenties op populaire websites. Zo sloot bv Bluefly.com een overeenkomst met America Online en @Home, en onlangs met Lycos. Het verlies van een vergelijkbaar kwartaal vorig jaar, van 650.000 Euro werd dit jaar verminderd tot zo'n 150.000 Euro, of van 26 miljoen naar 6 miljoen Bfr. Gemiddeld besteden bezoekers 13 minuten in hun winkelschermen, en klikken 25 keer door.


Chipbouw - concurrentie versoepeld.
Het lijkt of de toegenomen aandacht voor monopoliemisbruik en vrije concurrentie ook zijn vruchten afwerpt op de hardwaremarkt. Daar is het processorfabrikant Intel die de plak zwaait, en onlangs nog zijn concurrenten de pas afsneed door plots het ontwerp te veranderen van de verbinding van de processor met het moederbord, van de "socket 7" naar "slot 1", om alleen zelf nog moederborden en randchips te kunnen maken. De zogenaamde chipsets zorgen voor de communicatie van de hoofdchip, de processor dus, met de randapparatuur. Gebruikers zagen zich voor het voldongen feit gesteld dat ze geen "processor-upgrade" meer konden toepassen. Het veranderen van standaard ging zo bruusk dat heel wat andere constructeurs van chips en moederborden toch voortgingen met de vorige standaard, en met name op de thuisgebruikersmarkt heel wat marktaandeel wisten te veroveren.
Begin december heeft Via, een chipset fabrikant, een overeenkomst gesloten, waarbij ze intel betalen om ook chipsets te mogen maken voor de Pentium II processors. De "cross-license" overeenkomst die het Taiwanese Via met Intel sloot zou ook en vooral wederzijdse processen over kopieren van technologie moeten vermijden.

PC op de Catwalk.
Steeds meer dagen er prototypes op van een ander soort draagbare PC. We zagen de markt van de portable evolueren naar de laptop en de handheld en palmtop computers, dus we zijn aanbeland bij het stadium dat de pc ingebouwd wordt in onze kleding. Op dit moment worden er testen gedaan met soortgelijke toestellen door ingenieurs in een autofabriek, beursmakelaars, enz. Men verwacht dat ze nog voor 2000 op de markt komen tussen 100.000 en 200.000 Bfr. Natuurlijk moeten er eerst nog wat problemen overwonnen worden, zoals de performantie en de draagbaarheid. Een 233 Mhz Pentium processor en 64 Mb ram is al mooi, maar een HD van 340 Mb is niet indrukwekkend. Een klein schermpje is aan de koptelefoon-micro combinatie bevestigd. Je hebt geen toetsenbord nodig, want de besturing gebeurt met de stem; een aspect waarvoor Lernaut en Hauspie hun bijdrage leverden.
Woensdag Webgang:09-12-1998 i-Nieuws van Zes na Zes:
Het Proces; van slaapverwekkend tot extreem.
Bij niet ingewijden worden rechtzaken wel eens als saai beschouwd. Ook ingewijden durven indommelen tijdens de eindeloze rede van een of andere advocaat. Maar als een economisch expert aanrukt om in detail uit te leggen wat de moeilijkheden zijn om door te dringen in de markt van besturingssystemen, richt menig aanwezige zijn blik op de secondewijzer van de klok in de rechtzaal. De aandacht wordt pas teruggewonnen als de videocassette met de ondervraging van Bill Gates weer opgestart wordt. De president van Microsoft is een krak gebleken in het niet - antwoorden op vragen. Genesteld in een grote leren zetel probeert hij onder de vragen uit kronkelen, door de vraag zelf in vraag te stellen. Enkele staaltjes: - "Over welke niet-Microsoft browsers maakte U zich zorgen in januari 1996?" vraagt David Boies - "Ik begrijp niet juist wat u bedoelt met 'zich zorgen maken'", is het antwoord. - "Wat begrijpt u niet aan zich zorgen maken?" vraag de ondervrager? -" Ik ben er niet zeker van wat u er mee bedoelt" antwoord Bill Gates onschuldig. Op een ander moment wordt hij geconfronteerd met een e-mail, waarin een Microsoft executi ve hem schrijft over de te volgen strategie tegenover Sun's Java, waarna een discussie van 5 minuten volgt over de betekenis van "piss on". Ook de verdediger van Microsoft volgt blijk baar een duidelijke taktiek. Hij slaagt erin om het tijdschema van het proces danig in de war te laten lopen. Bang als hij is voor de negatieve invloed van de Bill Gates tapes, doet hij alles om de vertoning van een volgend stukje eindeloos uit te stellen. Dichter bij de kern van de zaak speelt zich de discussie af wat nog wel of niet meer behoort tot het operating system zelf. Volgens Microsoft is de browser een essentieel deel. De regering riep David Farber op als expert getuige. Hij is directeur van het "Distributed Systems Laboratorium" van de universiteit van Pennsylvania. Hij legde uit dat er een verschil is tussen het operating system, en de operating system environment, dus tussen het besturings systeem en zijn omgeving. Deze ruimere omgeving van besturingssysteem en toepassingen wordt in marketingtermen dan wel verkocht als "besturingssysteem". Eigenlijk zou een besturingssysteem niets anders moeten doen dan basisfuncties als toewijzing van de systeem bronnen als geheugen en functieaanroepen, beheer ervan, en primitieve in en uit bewerkingen. Door de Microsoft verdediging werd hij afgeschilderd als een extremist. Farber merkte fijntjes op dat wat Microsoft als besturingssysteem omschrijft ook essentiele onderdelen bevat als het spelletje Solitaire. Ondertussen heeft de staat Carolina zich teruggetrokken uit de groep van aanklagende staten, nadat Netscape was opgekocht door America Online. De andere 19 staten gaan echter door, het gaat hen niet alleen over de gevolgen voor Netscape, maar ook over het principe dat er wetten zijn overtreden ten nadele van de gebruikers..


.


Gat in het net.
Dinsdagmorgen, lokale tijd in San Francisco, gebeurde een ongeval bij "Pacific Gas & Elec tric", dat de stroom en dus het internet platlegde voor een hele voormiddag. Het was een mooie test. Het net is immers ontworpen om het uitschakelen van een bepaalde regiodoor een atoombom op te kunnen vangen. Hier ging het inderdaad om dezelfde orde van grootte, en het internet ving het probleem netjes op door alle verkeer rond te sturen via andere knooppunten. Sommige plaatselijke gebruikers leken nog wel gered te zijn door een noodvoeding, maar de providers waren niet allemaal bestand tegen deze omstandigheden. Sommige providers zijn bv wel uitgerust tegen een serieuze aardbeving, maar een volledig dubbel uitgevoerd systeem, verdeeld over verschillende locaties, waarbij de ene kan overnemen van de andere is meestal niet beschikbaar.

Linux in de zon.
Sun, eigenaar van de JAVA standaard, is zelf ook maker van een UNIX variant Solaris, voor zijn eigen voor hun UltraSPARC computers. Terwijl ze voorheen Linux , de gratis van het internet haalbare unix-variant, als een bedreiging beschouwden, begrijpen ze nu dat iedere geinstalleerde Linux een stimulans is van het open source code model, volgens hetwelke Linux ontwikkeld wordt..

Frank Sinatra op het internet
De FBI is onlangs begonnen met het vrijgeven van dossiers van algemeen belang, of met een historische waarde. De aanvraag daartoe kan worden ingediend als een "Freedom of informati on Request", waarover dan geval per geval beslist wordt (Voor het dossier van Sinatra kwamen er 30 binnen). Daaronder vielen al de dossiers van oa Lucielle Ball, John Wayne, Elvis Presley, John Lennon, Marilyn Monroe, Picasso, enzo voort. Ook grote stukken van het dossier van Sinatra, zo'n 1 270 pagina's, waren dinsdag al op APB online te vinden, als de CIA plots een beslissing meedeelde om het dossier niet publiek te maken. De woordvoerder weigerde de reden daarvoor mee te delen, en sprak van een Politieke Beslissing.
Woensdag Webgang:02-12-1998 i-Nieuws van Zes na Zes:
Virtuele akteurs.
Virtueel ongedierte vecht een oorlog uit. Onlangs verscheen "Antz" van de concurrentie, en nu is het de beurt aan "A Bugs Life", een Disney/Pixar technologisch hoogstandje op het moment van uitkomen. Er zijn geen akteurs meer, maar "Synthespians", personages die door de computer gegenereerd zijn. Steve Jobs, bekend van zijn "interim" CEO-job bij Apple, leidt ook Pixar, gespecialiseerd in computeranimatie. Ze verzorgden de effecten in Jurassic Park, maar kregen vooral bekendheid met hun eerste volledig computergeanimeerde langspeelfilm "Toy Story". Ze ontwikkelden daarvoor als hulpmiddel "Renderman", een programma dat bewegende beelden maakt. Dit stukje software won verschillende prijzen. Het werd ook gebruikt voor de films "Contact" en "Forrest Gump". Daarna concentreerden ze zich op het realistisch weergeven van haar en huid, gedemonstreerd in "Geri's Game", een kortfilm met een door de computer gegenereerde oude man, met realistisch uitziend haar, wenkbrouwen en rimpelige huid. Toepassing van de nieuwe techniek leidt tot realistische oppervlakte materialen, een 2 tot 3 maal grotere verscheidenheid in gelaatsuitdrukkingen, en variatie binnen grote groepen bewegende elementen.

Democratisch net vervangen door commercieel net?
Tot nu toe hield het beeld staande dat het internet een democratisch en oncontroleerbaar medium was. Iedereen met een computer en een modem kon zijn mening wereldwijd verkondigen en eender wat wereldwijd publiceren. Maar de opslorping van Netscape door AOL maakt pijnlijk duidelijk hoe gevoelig ook het internet is voor het marktmechanisme. Het internet wordt op enkele jaren tijd een belangrijk economisch medium, en daar wordt voor gevochten, een gevecht MET slachtoffers. Nu al zijn alle media zodanig naar elkaar toegegroeid dat we radio kunnen beluisteren via internet (Radio Vlaanderen Internationaal) en doodleuk het nieuws kunnen bekijken op de site van VTM. Niet toevallig is het een commercieel bedrijf dat van de nieuwste mogelijkheden gebruik maakt. Voor een marktaandeel van 70% en een opbrengst van 1 milioen dollar per dag bleek AOL alvast "20 BILLION DOLLAR" over te hebben.

Virtuele bewijzen
In de verenigde staten grijpen de advokaten naar technologische middelen om hun betoog kracht bij te zetten. Er wordt een reconstructie gemaakt van ongevallen en misdaden, en dit door het inschakelen van computeranimaties. In het proces tegen O.J. Simpson zou het voor de eerste keer gebruikt zijn.
Hacker voor de rechtbank.
De rechtzaak tegen Kevin Mitnick, een beroemd hacker met een duistere dubbelrol, loopt aanzienlijke vertraging op. De verdediging wacht op documenten die de regering moest bezorgen. Daarbij werd de door de rechtbank opgelegde termijn overschreden. Ook bij het overhandigen van de lijst met bewijzen is de aanklager al een week overtijd. Sommige electronische bewijzen worden zelfs helemaal niet beschikbaar gesteld.

Infoseek neemt afstand van Netscape.
Infoseek is een zoekmotor op het internet. Je kan rechtstreeks de pagina van infoseek oproepen, maar een belangrijk deel van de bezoekers komen door een link op een andere pagina. De home-page van Netscape, of het portaal zoals het nu genoemd wordt, heeft de mogelijkheid om op het internet te zoeken. Als je geen voorkeur te kennen geeft voor een bepaalde zoekmachine, wordt er door Netscape zelf een gekozen. Dat gebeurt aan de hand van een verdeelsleutel, die tot voor kort op 15 % was afgesproken met Infoseek. Infoseek betaalt voor dat webverkeer, wat hen uiteindelijk ook aan reklameinkomsten moet helpen. Voor infoseek kwam 44% van het verkeer van Netscape. Om minder afhankelijk te zijn van bepaalde leveranciers van internetverkeer heeft Infoseek de overeenkomst herzien tot slechts 5% doorlinken. Ze gaan echter wel meer betalen.

Cyrix Chips
Ibm stopt met inbouwen en het vervaardigen van Cyrix chips. De produktie zal overgenomen worden door een nieuwe fabriek van National Semi, die zo'n 2 miliard dollar gekost zou hebben. Vroeger nam IBM de helft van de processors af, maar ze wilden een flexibeler systeem dat zou toelaten aanpassingen te doen in functie van eigen fabrikatieprocessen. Op de computermarkt is het aanwezig zijn van alternatieven voor de intel chips belangrijk voor de marktprijs van chips.
Woensdag Webgang:25-11 i-Nieuws van Zes na Zes:
Op zoek naar nieuwe Baan.
Bij het Nederlandse software concern BAAN moeten 1200 medewerkers verdwijnen, waarvan 120 in Nederland zelf, na een kwartaalverlies van 60 miljoen gulden (30 M Euro of 1.2 Miljard BF). Door te snelle groei en allerlei overnames was het bedrijf een onsamenhangend geheel geworden. 70 procent van de kosten zijn personeelskosten. De Amerikaanse Mary Coleman heeft de bedenkelijke eer te snoeien, en zal volgens eigen zeggen vooral werken met afstoten van afdelingen en natuurlijke afvloeïngen. Dat het aandeel kelderde als een baksteen zou komen door wantrouwen tegen dubbelrol van de eigenaar Jan Baan, die zelf ook een investeringsmaatschappij en bovendien nog andere bedrijven onder de naam Baan heeft.

RSI
Bijna 1 op 5 werknemers heeft klachten van nek, schouder, arm of polspijn. Wie langdurig met het bovenlichaam in dezelfde houding moet werken heeft het meeste kans op RSI. Ook in een ongemakkelijke houding werken, veel dezelfde bewegingen maken, of veel kracht zetten op handen of armen spelen een rol, de leeftijd op zich daartentegen niet. De afkorting RSI staat voor REPETITIVE STRAIN INJURIES.

Duitse Staatsveiligheid
De Sociaaldemocraten, de groenen en de PDS waren de winnaars van de Duitse verkiezingen. De PDS is gegroeid uit de hervormingsgezinde krachten van de voormalige communistische partij, de SED. Net als in Belgie houdt de staatsveiligheid, in Duitsland de Verfassungsschutz, verdachte politieke groeperingen in de gaten. Maar in Duitsland heeft elk bondsland zijn eigen Verfassungsschutz, met een eigen beleid bleek onlangs uit een conferentie van de ministers van binnenlandse zaken van de deelstaten. Van de 16 deelstaten laten er 3 de PDS ongemoeid, 7 laten de PDS door hun geheime dienst bewaken, zes deelstaten volgen alleen groepen als het Kommunistisch Platform. Nordrein Westfalen en Beieren zijn het ijverigst. De Beierse Verfassungsschutz, dat de PDS een gevaar voor de democratie vindt, maakte een verslag van 20 bladzijden over de PDS, die daar slechts 200 leden telt.
Een van de gevolgen van het feit dat de PDS in de Bondsdag gekomen is, is dat ze een jonge Berlijnse afgevaardigde, Petra Pau, kunnen afvaardigen in de parlementaire commisie van toezicht op de geheime diensten.

Virtuele sollicITatie:
De eerste sollicitaties via het internet duiken op. Het krijgt dan bv de volgende vorm: er verschijnt een personeelsadvertentie op het internet, die het e-mail adres vermeld om een cv naar op te sturen. Men krijgt dan een afspraak voor een sollicitatie-chat. Op een bepaalde dag en tijd begeeft de sollicitant zich op het internet naar de chat-pagina, en komt in een virtueel sollicitatiegesprek terecht, waarbij de werkgever meer uitleg kan vragen aan de hand van de CV. Hierna wordt zo'n 40 % geselecteerd voor een echt sollicitatiegesprek.


.

Netscape: goede zaak of verloren zaak?
Voorbije week werd bekend dat er gesprekken waren gestart tussen NETSCAPE en AMERICA ONLINE. In eerste instantie werd er gezegd dat AOL, dat een internet provider is met extra diensten en inhoud voor de eigen klanten, in de toekomst Netscape zou bundelen bij zijn installatiesoftware. Netscape heeft in het verleden veel gebruikers verloren doordat Microsoft een exclusieve overeenkomst afsloot met AOL, die echter in januari verstrijkt. Daarbij gebruikte en promootte AOL enkel netscape, en in ruil zette Microsoft standaard het AOL-logo en -toegangsprogramma op alle Windows computers.
Later draaiden de geruchten in de richting van een overname van Netscape door AOL. Men dacht aan een aandelenruil van 1 aandeel Netscape tegen 0,45 aandelen AOL, een operatie van "3,8 billion dollar". Uiteindelijk liep het bod op tot "4,2 billion dollar" In eerste instantie zouden de Netscape merknaam en produkten blijven bestaan.
Netscape beheerst ongeveer de helft van de browsermarkt, en is verder gespecialiseerd in internet server software. Tevens heeft netscape een belangrijke startpagina, Netcenter, waarop onder andere de zoekmachine "Excite" te vinden is.
AOL heeft zo'n 14 milioen betalende leden, en is gegroeid uit een prive-netwerk. Een tijd geleden namen ze CompuServe over, ook een betalende internet-dienst.
Een van de motieven van AOL om Netscape over te nemen is de strijd om de portalen. Een portaal is een pagina die de gebruiker kiest als toegangspagina tot een aantal diensten op het internet. Men doet aan klantenbinding door een gratis e-mail-adres aan te bieden, waarbij die gelezen kan worden met een webbrowser op betreffende site. Dat biedt een garantie van veel bezoekers, en levert dus veel reklameinkomsten op. Meestal bevat zo'n web-portaal een zoekmachine, een e-mail-dienst, een download-site, en allerlei links naar nieuws, sport enz. Er wordt verwacht dat die portalen cruciaal zijn in de strijd om de consument op internet.
Die consument was vooral tevreden over de open standaarden op het internet. Om een verbinding te leggen, om informatie te bekijken, om post te lezen kon de consument zelf kiezen welke software hij gebruikte. Er werden heel wat programma's gratis aangeboden, en men kon kiezen uit verschillende alternatieven. Het is de vraag of dat in de toekomst kan blijven bestaan. Providers bv.

Woensdag Webgang:18-11 i-Nieuws van Zes na Zes:
Hagel van meteorenstof bedreiging voor de cyber-aarde.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een hagel van meteorenstof langs de aarde verwacht. Deze stofwolk, Leonid genoemd, is afkomstig van een comeet , "Tempel-Tuttle", die iedere 33 jaar langs de aarde passeert, en dan een spoor van stof en ijs in zijn kielzog achterlaat. Zijn staart is 200.000 km breed en 16 miljoen kilometer lang. Elk jaar in november doorkruist de aarde de achtergebleven stofwolk in de ruimte. De twee vorige keren kwamen zo'n 200 tot 5.000 deeltjes per uur op ons af. In 1966 werd in de VS zelfs het record van 150.000 meteorieten per uur bereikt. De kans dat een van die stukjes een satteliet raakt is relatief klein. Maar het effect van een zandkorreltje dat tegen 200 keer de snelheid van het geluid inslaat komt overeen met een kogel uit een kaliber 22 geweer. Als voorzorg werd extra personeel gemobiliseerd, en werden de satellieten zo gedraaid dat ze evenwijdig staan met de baan van de meteorenregen. Vooral de zonnepanelen vormen een belangrijke oppervlakte die minder kwetsbaar gemaakt kan worden. De kans op een inslag was statistisch gezien beperkt tot zo'n 1 op 20.000. In de praktijk wordt de levensduur van satelieten voortdurend aangetast door inslag. In 1993 werd het navigatiesysteem van een europese sateliet, "Olympus", vernield door een meteoor, die daarmee de hele sateliet buiten gebruik stelde.

Verboden te kopieren
Twee grote fabrikanten van tv-toestellen kondigden samen een nieuw systeem van kopieerbeveiliging aan. Ze ontwierpen XBA, een digitale aansluiting voor allerlei apparaten op de tv, zoals digitale videorecorders, dvd spelers, kabeldistributieapparaten enzovoort. Om de interface ingang te doen vinden stellen ze hem voor aan de vereniging van fabrikanten van consumentenelectronica. Het voordeel voor hen zou eruit bestaan dat ze niet allemaal ingewikkelde beveiligingssoftware moet ontworpen en ingebouwd worden, wat meestal toch maar tijdelijk werkt. Dikwijls worden deze beveiligingen vroeg of laat gekraakt.


.

Schokgolf
is de letterlijke vertaling van Shockwave, een stukje software om muziek af te spelen op de computer. Macromedia was vroeger dominant op gebied van CD-ROM opnamesoftware, toen dat medium in volle opkomst was, meer leek de laatste evoluties van internet-overdracht van muziek te missen. Nu hebben ze een nieuwe versie uitgebracht Shockwave Internet Multimedia Player. Het is de bedoeling dat die zich beter in het besturingssysteem integreert, en niet afhankelijk is van de browser bv. Om te besparen op overdrachttijd en bandbreedte-gebruik zal meer gebruik gemaakt worden van de rekenkracht van de computer.

Java-eenheid gered:
Java is een programmeertaal die ontwikkeld is door Sun, waarbij het de bedoeling was dat een programma geschreven voor Java, kan gebruikt worden op elke computer. Daarvoor wordt op die computer dan de Java Virtual Machine gedraaid. Sun heeft contracten afgesloten met alle grote softwarefabrikanten over deze Java standaard. Microsoft zag de populariteit van Java echter als een bedreiging, en ontwikkelde een afwijkende versie die alleen goed op hun eigen systeemsoftware werkt. Sun stapte naar de rechtbank wegens het overtreden van de overeenkomst. In kortgeding heeft Sun nu gelijk gekregen, en Microsoft moet zijn produkten nu binnen 90 dagen aanpassen, tot grote tevredenheid van ontwikkelaars en gebruikers. Het gaat hierbij over de browser, de besturingssystemen, en de ontwikkelgereedschappen. Een uitspraak ten gronde is er nog niet, en Microsoft kan in beroep gaan. Ook in het grotere proces van het ministerie van Justitie tegen Microsoft komt Java aan bod.

Radar verliest vliegtuigen
In een van de grootste luchthavens van de verenigde staten (O'hare) viel een radarsysteem 7 uur lang uit. Normaal schakelt men dan over op een reservesysteem, maar dat was buiten gebruik. Uiteindelijk moest men werken met een radar die 20 mijl verder opgesteld stond, en ook dat werkte niet naar behoren. De oorzaak van de storing is niet bekend, het zou aan weersomstandigheden kunnen liggen. Kort daarvoor was een nieuwe versie van de radarvolg software geinstalleerd. Het personeel maakte zich ongerust over de betrouwbaarheid ervan, en de luchthaven leiding haalde de software weer van de computers.


a Web Gang ® Creation - updated by Web Guru - Hosted by DMA
All updates & comments: p/a PB 554 or Contact Web Guru at
DMA: webgang@mail.dma.be