Luister live

Luister Radio Centraal online!


Download de app

Download de app!

maandag 21 mei (vandaag)

dinsdag 22 mei

Webgang


Redactie

<- naar programmatie

Sant in Eigen Land

(Hafabra, big band, symfonische orkesten, kleine ensembles en koren, meestal uitgevoerd door amateurmuzikanten. Bij Radio Centraal is er ruimte voor dergelijke muziekgenres. Dit programma is een beetje geïnspireerd op het ter ziele gegane "Rond de kiosk", al is het iets ruimer opgevat)

Wanneer?

Zaterdag van 09u00 tot 10u00.

Wie?

Met Eric.

Wat?

Opnamen uit de Hafabra en het koorleven aangevuld met professioneel gemaakte CD 's uit hetzelfde genre vormen de basis van dit programma.

Nog iets speciaal?

Beste muzikanten: indien u dat wenst kunnen in dit programma ook fragmenten van de door u gespeelde werken aan bod komen. Ik wil best enkele van uw CD 's aankopen en/of een opname komen maken tijdens een van uw concerten, repetities of deelnamen aan tornooien (in België wel te verstaan). Als iemand uit uw kennissenkring reeds opnamen voor uw vereniging maakt dan hoeft u deze persoon niet opzij te schuiven: een selectie van uw beste opnamen naar radio Centraal doorspelen is even goed. Voor de opnamen die ik zelf maak wordt alléén een financiële bijdrage - gebaseerd op de wet rond kostenvergoedingen voor vrijwilligers - gevraagd indien u 1 of meerdere kopieën als souvenir wil. Nog even dit: na overleg kunnen uw opnamen ook op Youtube belanden. Voor de beelden wordt doorgaans het verhaal achter de compositie als invalshoek gebruikt, al is dit geen noodzaak. Hebt u zelf al filmpjes op Youtube staan dan blijven die onaangeroerd: we gaan ze zeker niet herwerken. Linken leggen vanuit onderstaande website naar deze filmpjes en websites van uw vereniging zijn mogelijk.

Info:

Programma voor 12.05.18 ----------------------------------------------------------- Methamorphosis (Jan de Haan, Brassband Willebroek) - Een is het land (Anoniem, Jeugdkoor De Piccolo s Neerpelt) - Als t eerste zonnestraaltje (Lode Dieltiens, bewerking Carl Van Eyndhoven, Jeugdkoor De Piccolo s Neerpelt) - Lucifer (Kevin Houben, Stadsfanfare Izegem) - Des winters als het regent (Prudens Van Duyse, Jeugdkoor De Zonhovense Leeuweriken) - Das Zigeunerleben (Robert Schumann, bewerking Ferdinand Hummel, Jeugdkoor De Zonhovense Leeuweriken) - Diogenes (Jacob de Haan, Brassband Udi Oosternijkerk Nederland)

Website:

http://www.amateur-en-semiprofproducties-in-de-kijker.be